LIVE REVIEWS

“Välsjungande och rutinerade Veronica hade plockat med sig en rad egna alster och visade åter att hon är begåvad långt över genomsnittet”.

Jan Olsson, Skånska Dagbladet 

“Soul-jazz som gör en lycklig. (…) fyra fristående och galet kompetenta musiker som tillsammans kokar ihop en musikalisk anrättning och serverar den med både stort hjärta och ekvilibrism. Det är med oerhörd känsla som improvisationerna växlar mellan galen virtuositet och mjuka ackordanslag. Inget är som vanligt när dessa musikanter släpper loss. Jag är normalt väldigt restriktiv mot att ge högsta betyg, (…) men det är väldigt lätt att bli kär i Veronica Mortensen”.

Björn Reimers, Karlskoga Tidning ***** 

“Det säjs att hon ständigt vinner nya beundrare runt om i jazzvärlden och det är inte svårt att förstå varför. Hon har inte bara en underbar röst utan också en stilsäker rytmisk känsla”.

Kåbe Lidén, Smålänningen 

“For sjældent har vi her været vidne til, at en aften med ny musik kunne gå så sikkert ind hos publikum. (…) Den sangerindes stemme kan få karameller til at smelte, før de bliver taget ud af posen. (…) Mortensen, der besidder en af dansk jazz’ lækreste sangstemmer”.

Thomas J. Wiltrup, Flensborg Avis ***** 

“Kvällens absoluta behållning var ändå danska vokalisten Veronica Mortensen. Med känsla, humor och kristallklar klang i rösten trollband hon publiken”.

Lerums Tidning, Leif Lundvall 

“…den nya danska stjärnsångerskan (…). Hon har en kristallklar röst, lyhörd känsla för rytm och melodi och vågar improvisera. (…)hennes musik är melodiös och klart intressant. Trots frånvaron av kända jazzsånger bjöd hon på en högtidsstund”.

Göteborgs Posten, Tore Ljungberg

“Veronica og band swingede forrygende. Fredagens koncert på Fatter Eskil blev løftet op på et højt og fængende niveau. Der var simpelt hen ‘punch’ og drive i det band. (…)smagfuld vokalmusik med både smittende energi og meget større ambitioner end blot at underholde”.

Århus Stiftstidende ***** 

“Overbevisende som altid. Indimellem fløjlsblød, til tider med mere kant, men med en vidunderlig evne til at synge igennem, uden at stemmen lyder anstrængt. En kunst, der ikke er alle jazzsangerinder beskåret”.

www.jazzfest.dk, Carl Ancher Pedersen

“En stor fornøjelse at lægge øre til veloplagt professionalisme. Veronica Mortensen har simpelthen bare en stor og præcis stemme som fylder rummet og en rytmisk timing uden den mindste anstrengelse”.

Lokalavisen Lyngby-Taarbæk, Carl Otto Dethlefsen

“Den danska vokalvirtuosen iVeronica Mortensen klädde sig uppgiften som Ella och besjöng med sin sensuellt beslöjade stämma (…). Uttrycksfullt fraserat och stämningsfullt levererat”.

Norrbottens Kuriren, Rolf Nilsén 

“Det här är en sångerska att bli kär i. Herrejisses vad bra det låter. Hon har ett fullmoget instrument med mycket “kropp”. Jag hör varken skolning eller manér. Allt känns naturligt. Tonkontroll, tajming och sättet hon levererar text… Det är liksom “check” hela vägen”.

Piteå-Tidningen, Anders Sandlund 

“Veronica Mortensen var en angenäm bekantskap. En sängvarm ton med mycket luft förbi stämbanden – lite väs med andra ord. Mycket effektfullt (…) som grädde på moset. Underbart vackert. Jag faller som en kägla för dessa delikatesser”.

Dagbladet, Björn Berge 

“En skönsjungande sångerska. Veronica Mortensen stod i fokus med sin innerliga och okonstlat äkta sång”.

Sundsvall Tidningen, Hans-Erik Bergman

“Utsökt vacker sång av Veronica Mortensen (…) sjöng så att allt och alla smälte”.

TTela.se, Bengt Öster

“Kompetent jazzsangerinde med feeling, sødme og evne til at give repertoiret en personlig drejning”.

Jyllands Posten, Knud Esmann

“Veronica Mortensen synger igennem hele seancen fortrinligt, og hendes orkester spiller sikkert og teknisk overlegent. (…) veldrejede og fint stemte jazzpopkompositioner, der sagtens kunne have været skrevet af en ældre Sting eller af en ung Al Jarreau”.

Jakob Herskind, LineOut

“Stemme med sjæl… der god grund til at nære forventninger til Veronica Mortensen med de soulfarvede fraseringer”.

Thorbjørn Sjøgren, Politiken

“Her var ikke bare en god stemme og rytmisk fornemmelse, men også den personlighed og udstråling, som virkelig kommer indefra”.

Boris Rabinowitsch, Politiken

 

ALBUM REVIEWS

”PRESENTS PASSED” (2015)

“Hun rammer stilsikkert hver gang uden at det på nogen måde går ud over autenticiteten. Veronica Mortensen foregiver ikke et udtryk, hun ER det. (…) i Veronica Mortensen har vi en slags dansk pentant til Diana Krall, men så langt mere sødmefuld og ukunstlet i sin approach. Presents Passed er et stærkt udspil på et selv for Veronica Mortensen usædvanligt højt niveau”.

Jacob Hassing, JazzSpecial

“Sexet, selvironisk og sødmefuld. (…) Stemningen er afslappet og båret af en umiddelbar glæde og nysgerrighed. (…) Veronica Mortensens vokale overskud funkler”.

Lene Kryger, Fyens Stiftstidende *****

Perfekt chill-jazz fra dansk sangerinde. (…) det er få der gør det så godt og naturligt som danske Veronica Mortensen. Alle 5 musikere og sangerinden er i dén grad til stede i hver en takt og hver en tone. (…) et let tilgængeligt og holdbart jazzalbum”.

Henning Høeg, BT ****

“De 12 standards er med Veronica mortensens mellemkomst blevet lytteværdige, fordi hun med prisværdig ægthed og troværdighed har fornyet dem uden at forvanske dem. (…) især hæfter man sig ved Veronica Mortensens indlevelses- og udtryksevne. Presents Passed er et smukt, melankolsk næsten tidløst vokaljazzalbum”.

Ivan Rod, GAFFA ****

“Med albummet Presents Passed placerer Veronica Mortensen sig endegyldigt i toppen af danske jazzsangerinder der virkelig har noget at byde ind med. Mere end nogensinde før fremstår hun som en overmåde overbevisende fortolker, der sætter historien i fokus”.

Martin Loft, LOFTsKAMMER *****

"CATCHING WAVES” (2013)

“Hendes stemme kan lyde både ung og moden, på én gang uforbeholden, umiddelbar, og med kant. (…) en sangerinde med stor karakterfuldhed. Hvis jazzen havde haft sin hitliste over aktuelle populære numre, kunne CATCHING WAVES sagtens have kandideret til den med flere bud. Udadvendt, udtryksfuld musik med en tydelig jazzåre, som lægger flere alen til Veronica Mortensens kvaliteter”.

Jakob Hassing, JazzSpecial

“Hun er en af den danske vokaljazzscenes dygtigste, yngre sangerinder. Det lykkes på troværdig vis Veronica Mortensen at forene jazzens komplekse improvisatoriske kvalitet med poppens tilrettelagte let- og tilgængelighed”.

Ivan Rod, GAFFA ****

“Salmesmukt og bevægende. (…) Hendes sangstemme har international klasse”.

Lene Kryger, Fyens Stiftstidende ****

“Hendes stemme er både forførende, varm og sikker. Lækker søndagsjazz, med livslyst i tekst og musik. I det hele taget får man fornemmelsen af, at Veronica og hendes musikere har nydt at lege med musikken”.

Ida Richardt, FEMINA *****

“Det er ganske enkelt en helt igennem vellykket plade. Veronica Mortensen er en begavet, original og grundig sangskriver. Et mere end anbefalelsesværdigt album”.

Jazzstjerner.dk *****

“Velspillet kombination af jazz og pop. Missionen lykkes på Catching Waves, der med sikker hånd bygger bro mellem de to musikalske verdener. (…) sødme, sjæl og personlighed”.

Jens Christensen, Lydtapet ****

“Rak jazz. Med fokus på power och sväng. I centrum står danska Veronica Mortensen, en stark och smidig souljazzsångerska som skrivit det mesta materialet på Catching waves”.

Johan Scherwin, Lira

“I’M THE GIRL” (2010)

“At det er en erfaren solist, står hurtigt klart. (…) og som en autoritativ kunstner har hun ingen problemer med at udfylde solistrollen hos det rutinerede århusianske byorkester, Klüvers Big Band”.

Keld Frandsen, Berlingske Tidende ****

“Hun har en fantastisk stemme og så har hun et uforligneligt talent for at bruge den. Og på denne live cd i selskab med Klüvers Big Band opstår der en helt speciel synergi, der fremelsker den slags vokal magi, der gør det svært at sidde stille”.

Peter Tougaard, Jyske Vestkysten *****

“Maffig dansk jazz med fina vokalisten Veronica Mortensen (…) bekväm i rollen framför storband, har en skön frasering och påminner i klangen om Rebecka Törnqvist. Mortensens egna original håller måttet också de. En rejäl energikick”.

Ulf Johanson, Göteborgs Posten ****

“Jazzet og melodisk, men nu med kant. Både stemme og udtryk er blevet stærkere og mere modent”.

Annette Kruhøffer, Østerbro Avis

“Veronica Mortensen rummer både den tøsede sødme, den urovækkende flirt og det glamourøse overskud”.

Lene Kryger, Fyens Stiftstidende ****

“…det lidt oversete stortalent blandt kvindelige danske jazzvokalister. Stemmen er topfokuseret. Udtrykket stinkende sikkert og fyldt med en uimodståelig, frisk energi. (…)Veronica Mortensens tredje plade i eget navn er blevet en fremragende live-cd”.

Thomas Michelsen, Politiken *****

“Ni kraftfulde eksempler på hvilken bundsolid og spændende sangerinde hun er”.

Erik Andresen, Vejle Amts Folkeblad *****

“HAPPINESS… IS NOT INCLUDED” (2007)

“Veronica Mortensen har med dygtige musikere både sendt en ny perle på gaden og samtidig markant udbygget sin placering som en af de nye spændende stemmer på den danske jazz-scene”.

Peter Tougaard, Jyske Vestkysten ****

“…den smukke sangerinde bliver bare bedre og bedre. Ikke alene har pigen med den sensuelle og dybe stemme smag for at vælge de helt rigtige kopinumre. Paul Simons ‘I Do It For Your Love’ og James Taylors ‘Valentine’s Day’ er således begge bedre end originalerne. Veronica komponerer også selv, så det er en fornøjelse. Og både titelsang og ‘Beyond The Rainbow’ holder Taylors og Simons umulige niveau”.

Henning Høeg, BT *****

“Det er både glædeligt og opløftende at høre, at en så relativ ung og (i bred forstand ukendt) kunstner både kan synge og skrive så smukt, så smukt. Selvom VM utvivlsomt kunne fylde en hel cd med egne tekster og melodier – og slippe rigtig godt fra det – har hun også plukket lidt fra udvalgte kunstnere.

Christian Kloch Larsen, Midtjyllands Avis *****

“Veronica Mortensen er en af Danmarks bedste og mest oversete jazzsangerinder og -sangskrivere. Det er forfriskende, begavet, løssluppen og sprudlende jazz for folk, der gider slå ørerne ud!”

Lene Kryger, Fyens Stiftsidende *****

“Danske Veronica Mortensen har begået en lille perle af en jazzpoplade(…). Hun har stil og leverer en overraskende, smagfuld, kultiveret og talentfuld præstation”.

NB, Helsingør Dagblad

“Nyt udspil fra en af danmarks aller bedste sangerinder(…). Efter et par gennemlytninger står det klart for mig at, her har vi virkelig at gøre med en sangerinde af meget høj karat(…). Mortensen har en udtryksfuld, indsmigrende og forførende lækker blød vokal som passer perfekt til den akustiske jazz og som gør denne cd til en spændende oplevelse”.

Henrik Kaldahl, Hifi & Musik

“Hendes stil er gennemført – forførisk, melodisk – uanset numrenes ophav. Mest suveræn fremstår hun i sit eget materiale”.

Ivan Rod, GAFFA ***

”PIECES IN A PUZZLE” (2003)

“I’m very positive about this debut cd by Veronica Mortensen. The way she mixes Triphop with jazz, rock and pop is very nice. But most of all I like her rich voice which, especially in the ballads, is warm, tender and very expressive”.

Eelco Schilder (FolkWorld.de)

“Alldeles för bra för att vara så okänd”.

Sveriges Radio P4 (Casino/Europatips)

“En debut af format”.

Vibeke Steinthal, FEMINA

“Selvsikkert, overrumplende og velgørende varieret. Uforudsigelighed, vovemod og legelyst kendetegner de 10 sange. (…) Veronica Mortensen hviler helt og aldeles i sig selv”.

Lene Kryger, Fyens Stiftsidende *****

“Og det kommer hun faktisk rigtig godt fra. “Pieces In A Puzzle” er et helstøbt og dynamisk album”.

Peter Tougaard, Jydske Vestkysten ****

“Mortensens mesterstykke. I Danmark kan man jo efterhånden “vælte” sig i dejlige sangerinder i jazz-pop genren, men med “Pieces In A Puzzle” har Veronica Mortensen med et slag sunget sig ind blandt de mest sublime”.

Steffen Lange, Midtjyllands Avis *****

“Veronica Mortensen har startet på noget der bliver spændende at følge”.

Jytte Kjaergaard, BT

“Veronica Mortensen viser med sin debut at hun har alle muligheder for at blive en af de kommende årtiers største sangerinder”.

Ivan Rod, GAFFA ***

CONTACT

BOOKING
booking@veronica.dk

RECORD COMPANY
Sundance Music Ltd.
Gothersgade 107
DK-1123 Copenhagen K
Tel. +45 3333 8720
sundance@sundance.dk
www.sundance.dk

  • LinkedIn - Veronica Mortensen
  • Instagram - Veronica
  • iTunes - Veronica Mortensen
  • Spotify - Veronica Mortensen
  • Facebook - Veronica Mortensen
  • Twitter - Veronica Mortensen
  • YouTube - Veronica Mortensen